Lintujen Ruoka Talvella

Vihervarpusparvet hyörivät talvella kuusissa ja roikkuvat lepän norkoissa. Otollinen aika saattaa siis vaihdella vuodesta toiseen. Etenkin hömö- ja töyhtötiainen varastoivat ruokaa syksyllä, joten ruokinnan voi aloittaa jo syys-lokakuussa. Hömötiainen ei tule pönttöihin, vaan haluaa itse kaivaa sen pesän lahopuuhun. Kuusitiainen aloittaa laulukautensa jo toisinaan joulun aikoihin. Lehikoinen on miettinyt keinoja, joilla kuka lintujen ruoka talvella meistä voisi auttaa maamme uhanalaisia lintulajeja. Näin ruokit lintuja talvella ja vältät ongelmat.

Lintujen ruokinta – näin onnistut

Käpytikan tunnistaa muista musta-valkokirjavista tikoista mm. Samalla lintuja pääsee tarkkailemaan helposti ja pihalle saa mukavaa vipinää. Ruokinnalla on vaikutus lintujen pesimämenestykseen. Lintujen ruoka talvella pyrstötiaisen voi saada ruokinnalle mehevällä talipötköllä. Toggle navigation Lintuyhdistys Kuikka ry Pohjoissavolaista lintuharrastusta. Harvinaisuuksista voi mustarastaiden joukkoon asettua myös kaukaa idästä eksynyt mustakaularastas.

lintujen ruoka talvella

Ruokinta aloitetaan vasta pakkasilla

Alusta on kuitenkin pidettävä siistinä. Lintujen ruokinta on monelle lajille melkein elinehto, kun taas esimerkiksi yhä useampi mustarastas pystyy nykyisin talvehtimaan omavaraisesti Suomessa. Kattamus kerrostalon pihalle: -talipötkö -maapähkinä tai kuoreton auringonkukansiemen laadukkaassa automaatissa Kerrostalon pihalla on hyvä pitää ruokintaa, joka ei houkuttele kutsumattomia vieraita kuten rottia, eikä roskaa ruokinnan ympäristöä. Kokosimme tietopaketin lintujen talviruokinnasta. Talitangoista ja -palloista olisi hyvä poistaa verkot ja tarjota ne mieluummin metallikehikon sisältä. Maalis-huhtikuun vaihteesta huhtikuun puoliväliin rynnistää Etelä-Suomeen massoittain muuttolintuja, jotka mielellään kerääntyvät ruokinnalle tankkaamaan rankan muuton vähentämiä energiavarastoja.

armor 9e ulefone

Talvilintujen ruokinta | Tringa ry

Paljon energiaa sisältävä ruoka auttaa lintuja kestämään koviakin pakkasia. Mikään muu laji ei kelpuuta kauraa niin hyvin kuin keltasirkku. Ruokasuola ja pilaantunut lintujen ruoka talvella ovat epäterveellistä myös linnuille. Talviruokinta, joka on yleistynyt viime vuosikymmeninä, on auttanut monia lajeja: esimerkiksi talitiainen ja sinitiainen ovat runsastuneet Suomessa huomattavasti, ja yhä useammat mustarastaat jäävät talvehtimaan Suomeen ihmisen tarjoaman lisäravinnon turvin. Valkoselkätikkoja lintujen ruoka talvella Suomessa ruokittu systemaattisesti jo pitkään, jotta kanta kasvaisi. Jos kuitenkin haluaa levittää esimerkiksi kauraa keltasirkuille, voi siemenet viskoa joka kerta hieman eri paikkaan ja mahdollisimman hajalleen. Tällöin pyrstötiaisen voi saada ruokinnalle mehevällä talipötköllä.

Lintujen ruokinta – Näin onnistut | Plantagen

Näin saat linnuista vakituisia ruokavieraita, joiden toimia on mukava seurata ikkunasta. Pohjolan talvi ei tunne armoa. Etenkin asuinalueella voi olla hyvä, ettei ruokaa tipu ylen määrin maahan. Kattaus kerrostalon pihalle: -talipötkö -maapähkinä tai kuoreton auringonkukansiemen laadukkaassa automaatissa Kerrostalon pihalla on hyvä pitää ruokintaa, joka ei houkuttele kutsumattomia vieraita kuten rottia, eikä roskaa ruokinnan ympäristöä. Kannattaa kokeilla talipötköä suoraan puun runkoa vasten tai jopa talin hieromista suoraan puuhun. Pidemmillä plussajaksoilla sen tarjoamista olisi tosin hyvä välttää, sillä ikävän aromin lisäksi se tahraa lintujen nokat ja jalat, joista se sitten sukiessa kulkeutuu höyheniin. Ruokia valitessa kannattaa mahdollisuuksien mukaan suosia kotimaisia tuotteita.